Jednostavno je

Kesteni su jedan od glavnih simbola jeseni: Znate li kako ih ispeći kod kuće?

Foto: shutterstock
Kesteni su jedan od glavnih simbola jeseni: Znate li kako ih ispeći kod kuće?
12.10.2020.
u 09:30
Slijedite ove korake i kesteni će ispasti savršeni baš svaki put.
Pogledaj originalni članak

Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti gotovo na svakom koraku, ali i pripremiti kod kuće.

Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji na sebi imaju bilo kakvu rupicu. Dobar plod prepoznat ćete jednom metodom - lagano ga pritisnite vrhovima prstiju - trebao bi biti blago mekan. 

Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda - ne predugačku i duboku. Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih isperite pod vodom.

Zatim ih stavite u plitku posudu za pečenje i pazite da ne budu preblizu jedan drugome.  Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C otprilike 30 minuta. Ogulite koru dok su još topli. 

Osim što ih možete jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i juhe.

U videu pogledajte cijelu pripremu:

Isprobajte ovu genijalnu metodu pečenja krumpira koju preporučuje slavna glumica:

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AR
Archangel711
10:09 12.10.2020.

Za pečenje kestena najbolje je nabaviti cincilatorsku gefufnu tramvajske getribe, obložene inoxom koja je 2 tjedna odležala u pacu za meso. Netreba ni vatra, kesteni sami isjaču iz ljuske čim čuju kamo idu.

DU
Deleted user
09:46 12.10.2020.

Uz pečeni kestene dobro paše mošt.