Ako imate vremena nije problem posvetiti više vremena pripremi jela, ali ako vam se žuri i ne želite previše nereda u kuhinji, ovi savjeti vam mogu biti korisni.
1. Cherry rajčice
Stavite rajčice na tanjur i poklopite ih drugim tanjurom u istom položaju kao što je donji, a ne kao da poklapate hranu da se ne ohladi. Otiđite u grad ili obavite nešto drugo što trebate, a nakon nekog vremena rajčice će biti prepolovljene.
2. Kivi
Zasigurno se mučite s ljuštenjem kivija? Postoji jednostavnije rješenje. Prerežite ga napola i zagrabite žlicom u polovicu, kao da imate malenu zdjelu.
3. Mango
Velika koštica u mangu može nam zadati glavobolje. Najjednostavnije ćete je riješiti tako da zarežete mango cijelom dužinom, kao na polovicu, a zatim ga pritisnite uz rub čaše cijelom dužinom, kao da ćete je sastrugati.
4. Šipak
Šipak zarežite kao kada čistite koru od naranče. Skinite "vrh" i dno, zatim zarežite na zadebljanim dijelovima kao naranču uzdužno. Samo pazite da ne zarežete preduboko.
5. Avokado
Košticu iz avokada jednostavno ćete izvaditi žlicom.
Foto: Pixsell
6. Torta
Tortu najčešće režemo iz sredine u trokut. Ali pokušajte je zarezati cijelom dužinom ravno, popola i zatim kriške režite dalje isto tako ravno, cijelom dužinom. Poslije polovice spojite jednu uz drugu i tako se biskvit neće nepotrebno sušiti. A možete je zatim razrezati i poprečno da dobijete veće trokute i tada rezati manje kriške.
7. Artičoke
Plod prvo prerežite na pola, a zatim skinite listove. Sredinu očistite jušnom žlicom.
>> Ludo jednostavan način kako narezati bobice grožđa na pola
nikad nisam cuo dase kivi ljusti valjda ga triba ogulit prija uporabe