Stalak na cesti, znak za parking i jednosmjerni promet, crvene pelargonije na verandi, natpis konoba Čok ponad kojeg se kočoperi šarena riba...Tako to izgleda iz daljine. No na ulazu u konobu Čok četiri su Michelinove preporuke. Opravdano, kažu mnogi gurmanski znalci.
Vlasnik Sergio Jugovac na radnom je mjestu. Naručujemo salatu od hobotnice (80 kuna) i fuže s tartufima (130 kuna). Par iz Italije odlučuje se za morske specijalitete pa im gazda na ovalnom pladnju iznosi ribu i jastoga, da izaberu što će im pripremiti. Ribe, rakovi i školjke te crni i bijeli tartufi razlog su zbog kojih će mnogi prijeći kilometre i kilometre kako bi stigli kod Čoka, Istranina koji u konobi nudi vina i maslinova ulja malih lokalnih proizvođača za koje mnogi i ne znaju, no on smatra da im treba dati priliku.
Nakon što smo učas pojeli ono što smo naručili, za desert uzimamo slasticu iz ponude Vilminih domaćih kolača, savršeni cheesecake ukrašen čokoladom i malinama (25 kuna). Izlazimo iz konobe zadovoljni jer iako nismo pojeli puno, ono što smo kušali bilo je ukusno.
Uostalom, Michelinove preporuke trebale bi biti jamstvo da tako i mora biti.
I bicete zavrnuti za solde, tako da se necete oporaviti za pola godine! ARIGATO!