Njihovi su specijaliteti gulaš od divljači s knedlama od kruha, teletina i janjetina ispod peke, fiš i, naravno, čobanac. Spravljaju ih po prethodnoj narudžbi, baš kao i slasne domaće kolače. A poslužit će ih u jednoj od dvije sale, onoj pravoj hotelskoj te intimnijoj – lovačkoj.
Više od stoljeća star je hotel izgrađen u secesijskom stilu u samom središtu Orahovice. Oni koji stižu iz daljega odmorit će se u jednoj od soba hotela Ružica grad nakon čega će se pridružiti gostima u restoranu. Uz mesna i riblja, posjetitelji mogu birati između nekoliko vegetarijanskih jela, tjestenina, a osmišljeni su i jelovnici za najmlađe goste. Vinska je karta “napunjena” vinima PP Orahovice – frankovkom, zelenim silvancem, sivim pinotom, graševinom... Valja napomenuti da skupljeg glavnog jela (s prilogom) od 70 kuna nema, a porcije su obilne, “muške”.
Vlasnica je Manuela Jergović, gosti različitih profila – lovci koji preko agencije iz Istre ovamo dolaze u lov na ptice, bikeri, umirovljenici...
Posebnost je ovoga hotela, doznajemo, to što u njemu godinama živi bračni par povratnika iz Kanade. Hrane se, naravno, u restoranu Ružica grad.
Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova): 48
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova): 13
Posluga i ljubaznost (do 10 bodova): 10
Dojmovi i prostor (do 20 bodova): 18
Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4
Ukupno: 93