sezonske slastice

Kod knedla je najvažnije da tijesto bude savršeno, baš kao u receptu chefice Silvije Horak

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Kod knedla je najvažnije da tijesto bude savršeno, baš kao u receptu chefice Silvije Horak
21.09.2022.
u 12:40
Silvija Horak ove će godine proslaviti 20 godina karijere u kuhinji restorana Terbotz, a za sebe tvrdi da tek treba realizirati gomilu ideja jer Međimurje je za nju neiscrpan izvor inspiracije.
Pogledaj originalni članak

Domaće knedle sa šljivama jesenska su poslastica kojoj teško možete odoljeti, a zimnica i džem od šljiva baš kao i svake
godine proizvode se u kuhinji restorana Terbotz.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Knedle sa šljivama

Sastojci:

1 kg krumpira

2 jaja

2 žlice ulja

prstohvat soli

prstohvat šećera

40 dag brašna

džem od šljiva

krušne mrvice

maslac

Priprema:

Od krumpira, brašna, soli i jaja zamijesite tijesto. Izvaljajte ga na debljinu pola centimetara pa režite na kocke. U sredinu stavite džem i oblikujte u kuglicu. Knedle stavite u kipuću vodu koju ste prije pošećerili i dodali malo masnoće da se ne zalijepe. Kuhajte oko 10 minuta. Na tavi na maslacu ispržite krušne mrvice da porumene. Knedle uvaljajte u mrvice i poslužite.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.