Spektakl od smuđa

Kralj riječne ribe u receptu od kojeg rastu zazubice - chefica Silvija Horak obukla ga je u hrskavu košuljicu od graška i peršina

Restoran Terbotz
17.06.2022.
u 05:00

Neokrunjenog kralja rijeke Drave, elegantnog i predivnog smuđa mnogi smatraju najfinijom i najkvalitetnijom riječnom ribom. Za smuđa ćete trebati izdvojiti malo više novca, ali zbog ovog recepta definitivno se isplati!

Silvija Horak, dugogodišnja chefica kuhinje međimurskog restorana Terbotz hranu priprema isključivo s lokalnim namirnicama, a smuđ joj je jedna od omiljenih. Isprobajte ovaj fantastičan recept već danas.

Foto: Restoran Terbotz

Smuđ u hrskavoj korici od graška i peršina

Sastojci:

filet smuđa, 800 g

sol,papar

vezica svježeg peršina

mladi grašak

krušne mrvice

1 režanj češnjaka

maslac

Foto: Restoran Terbotz

Priprema:

Mladi grašak skuhajte u slanoj vodi, očistite ga od opne da vam ostane lijepa zelena sredina. Kuhani i očišćeni grašak propasirajte kroz cjedilo, dodajte otopljeni maslac, peršin, krušne mrvice i češnjak. Očisćenog smuđa posušite krpom, natrljajte solju i naglo popržite na strani kože. Složite ga na namašćeni lim, premažite smjesom od graška i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva na 5 minuta. Uz smuđa servirajte gratinirani krumpir s korjenastim povrćem.

Foto: Restoran Terbotz

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije