Gdje jesti u Splitu ako si turist? Jasno je da domaći ljudi na prvu mogu predložiti pet najboljih gradskih restorana. I baš zato što nemam ni novca, ni želuca, ni živaca obilaziti sva mjesta u Splitu, nepce sam odlučio zadovoljiti tipično turistički. Petsto metara lijevo i desno, prvi red uz more. Pa što bude. U konobi Varoš sjajno se jede, ali je terasa na suncu. Kod Fife se jede sjajno, ali je teško naći mjesto. I onda, poput mene, mnogi završe u konobi Atlantida. Škarpina u pršutu za stotinjak kuna je odlična, blitva super, konobari dragi, pogled na rivu veličanstven, ali gospodo draga, 'ajde mi molim vas objasnite kako je moguće da se na vinskoj listi nalaze samo Bartulovića vina iz Požege. Iz Požege?! Stvarno svašta... Meni bi bilo, onako, malo neugodno.
Konoba, prvi red do mora, a vina samo iz - Požege?!?
Nekada je bila najbolja na svijetu i ponos Jugoslavije. Danas radi u psihijatrijskoj ustanovi
Niz sjajnih rezultata okrunila je 1989. godine kada je uz broncu u veleslalomu postala svjetska prvakinja u slalomu. Stručnjaci su je prozvali najvećim talentom svih vremena, a u prvih pet sezona osvojila je šest medalja. U Svjetskom kupu upisala je sedam pobjeda uz 22 plasmana na postolje.
Bosanski slavni glumac kao dijete radio je na groblju, a težak život odredio je njegov put
Danas je njegov 50. rođendan, a mi smo se prisjetili zanimljivih anegdota iz života Enisa Bešlagića
Gorani doživjeli hladan tuš. Svi projekti su im završili na rezervnoj listi: 'Mi nemamo vremena kao ostali'
Nijedan od šest goranskih turističkih projekata nije prošao na natječaju za potpuno financiranje nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a da stvar bude gora, bez europskog novca bili su ostali i prije četiri godine
Je li ovakva ambalaža put prema čišćoj budućnosti?
U svijetu koji se suočava s rastućim izazovima klimatskih promjena, briga o okolišu postala je ne samo odgovornost nego i ključni imperativ za tvrtke.
Stakleni stropovi i ljepljivi podovi: kako nevidljive prepreke koče napredak žena
Metafore poput "staklenog stropa", "ljepljivog poda" i "potrgane prečke" već su dugo prisutne u jeziku kada se govori o rodnoj neravnopravnosti u poslovnim strukturama.
Riba iz Konzuma,...vino iz Pozege,.....Paski sir iz Varazdina,......a radna snaga iz Slavonije. Ne vidim nista lose u tome,.....a zasto bi trebalo biti? Sve je to Hrvatska.