Pizza je jedno od najlakših jela za napraviti kod kuće, ali ponekad sitne greške mogu uništiti sve.Tako se lako može dogoditi da vam tijesto prilikom pečenja postane mekano i gnjecavo, ali jedan korisnik Reddita otkrio je jednostavan trik s kojim ćete to spriječiti, kako piše Mirror.
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi:
Naime, važno je da dopustite pari da izlazi iz pizze tijekom pečenja te da se ne zadržava ispod tijesta. Stoga narežite pizzu tijekom pečenja, a ne nakon i koru posložite da stoji jedna na drugom komadu, tako da nije sasvim ravna na posudi za pečenje. Para i vlaga tako lagano izlaze od ispod pizze, a tijesto ostane hrskavo i ukusno.
When taking the pizza out of the oven, stack the pizza slices so the Crust doesn't become soggy. The gap below the Pizza allows the steam to escape. from r/foodhacks
Drugi korisnici također su podijelili svoje trikove za dobivanje hrskave kore. Tako je jedan korisnik otkrio: - Uzmite veću posudu za pečenje! Zagrijte tijesto, a zatim stavite malu količinu vode u posudu za pečenje daleko od pizze i poklopite. Tako će para otopiti sir do savršenstva, a kora će ostati hrskava. -
Odličan trik kojim možete jače ugrijati prostoriju, ali ne i povećati račune!
Malo mlijeka u tijestu.Ostalo je klasika u kojoj uživam.