Potrebno:
120 g svježeg sira, 3 jaja, 250 g brašna, 150 g šampinjona, 150 g mortadele, 100 g ovčjeg sira, 1 žlica pirea od rajčice, 50 g maslaca, 1 glavica crvenog luka, 3 žlice ulja, 1 prašak za pecivo, 2 žlice mlijeka, sol
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati svježi sir, 2 jaja, ulje i malo soli po ukusu, pa dodati brašno i prašak za pecivo. Od pripremljenih sastojaka zamijesiti tijesto pa ga razvući valjkom na debljinu od 3 mm. Pomoću šalice napraviti 12 krugova promjera 10 cm.
2. Luk i mortadelu narezati na sitne kockice, ovčji sir na krupne komade, a šampinjone narezati na listove.
3. Na 25 g maslaca propržiti crveni luk, a kad postane staklast, dodati pire od rajčice i šampinjone pa nastaviti s pirjanjem dok ne omekšaju. Pirjanu masu ostaviti da se ohladi pa dodati mortadelu i ovčji sir, promiješati i začiniti po ukusu.
4. Od preostalog jajeta razdvojiti žumanjke od bjelanjaka. Na polovicu svakog kruga od tijesta staviti po 1 žlicu pripremljenog filea, pa rubove tijesta premazati bjelanjkom, zatim praznu polovicu preklopiti, da se dobije oblik polumjeseca. Ručno pritisnuti krajeve polumjeseca da nadjev ne iscuri.
5. Tepsiju podmazati ostatkom maslaca, poredati polumjesece, pa premazati mješavinom žumanjka i mlijeka. Peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene.
>>Evo što jesti, a što izbjegavati kad vas muči visoki tlak
>>Rastopite čokoladu, nježno miješajte, ohladite kolač i - uživajte