Sastojci: 600 g teletine od buta, 1/2 glavice celera, 3 žlice pirea od rajčica, 1 dl biljnog vrhnja, 5 dl juneće juhe, 30 g parmezana, limun, mješavina začina, papar, 800 g krumpira, 3 češnja češnjaka, 50 g maslaca, 150 ml slatkog vrhnja, 1/2 vezice vlasca,
mješavina začina, papar
Priprema: Teletinu narezati na kocke, korijen celera naribati krupno, a koru limuna nasitno. Na malo ulja popeći naribani celer, pa kad omekša, dodati teletinu, pire od rajčica i koru limuna te pirjati na umjerenoj temperaturi dok teletina ne omekša, uz povremeno dolijevanje juneće juhe. Pred kraj kuhanja umiješati biljno vrhnje i parmezan, pa začiniti. Krumpir narezati na kocke i skuhati ga u slanoj vodi. Zatim ga protisnuti i pomiješati s maslacem i biljnim vrhnjem, dodati sitno sjeckani češnjak i vlasac, pa začiniti po želji.
Uz gotov teleći papirkaš poslužiti prilog od krumpira.
>>A zašto ne biste gulaš pripremili sasvim drukčije?
>>Počastite se okusom Mađarske - Evo kako pripremiti Peštanski gulaš