Odličan doručak

Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte samo jedan ekstra sastojak

Foto: shutterstock
Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte samo jedan ekstra sastojak
14.08.2021.
u 07:00
Promjenom samo jednog proizvoda kod pripreme kajgane dobit ćete ukusnije i kremastije jelo.
Pogledaj originalni članak

Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kad se napravi kajgana, prenosi Mirror. No većina ljudi radi jednu pogrešku kod spravljanja kajgane – dodaje mlijeko.

Nije bilo kuće u kojoj nije bilo slučaja koronavirusa, sad su pri vrhu procijepljenosti: 'Dobro smo se opekli'

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Drastično porastao broj zaraženih koronavirusom u Salima na Dugom otoku
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Drastično porastao broj zaraženih koronavirusom u Salima na Dugom otoku

Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzz Feeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postižu kremastu teksturu, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenima i gumenima.  Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu.

Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac. Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom  i ukusnom kajganom, spravljenom u samo nekoliko minuta.

Odlični trendovi turističkog prometa: U kolovozu ostvareno 93% rezultata iz 2019.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

ML
Mladjan
10:21 15.07.2020.

Već 60 godina konzumiram kajganu isključivo na maslac. U jaja prije milešanja dodaje malo vode, posolite i ulite na vrući maslac. Malo pomiješate i to je to. Uz to glavicu kapsule i domaći kruh. Dobar tek.

Avatar @proma-trač
@proma-trač
10:15 15.07.2020.

Nisam kuhar ali jaja bez maslaca su mi nezamisliva, posebno "na oko". I to maslac uprživati dok ne posmeđi. Ako maslac prije preradite u "Ghee", što indijci rade, onda će ostati zlatne boje.

TO
Tom99
15:08 15.07.2020.

To sa maslacem i bez mlijeka je znala i moja prabaka !