ključne 'sitnice'

Kuharica podsjetila na par jednostavnih pravila za savršeno pečena jaja na oko

Foto: Shutterstock
Kuharica podsjetila na par jednostavnih pravila za savršeno pečena jaja na oko
21.01.2022.
u 07:00
- Postoji i savršena temperatura za pečenje jaja; između 123°C i 137°C - kaže chef AlSawwaf .
Pogledaj originalni članak

Kuharica Yasmeen AlSawwaf kaže da mnogi griješe u pripremi pečenih jaja ili jaja 'na oko', pa je za Eat This, Not That podijelila nekoliko savjeta uz koje bi to jednostavno i često pripremano jelo svaki put trebalo ispasti savršeno.

Prvo je, kaže, bitno da se jaja uvijek peku u tavi s dnom od neprianjajućeg materijala.

 Ovo je još deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

- Na takvoj tavi treba prije prženja jaja otopiti maslac koji će im dati odličan okus -. rekla je, a neće se ni lijepiti dok se peku.

AlSawwaf također napominje da se jaja ne bi trebala razbijati nad tavom već uvijek u zdjeli, da se žumanjak ne bi razbio.

- I naravno, jaja trebaju biti svježa - dodala je, jer se kod jaja koje dugo stoji bjelanjak i žumanjak razrijede.

To ćete, kaže, prepoznati bjelanjak na tavi raširi umjesto da ostane kompaktan i gust.

 

- Postoji i savršena temperatura za pečenje jaja, a to je temperatura između 123°C i 137°C - rekla je kuharica, a objasnila je i da bi na višoj temperaturi jaja mogla posmeđiti i napuhati mjehuriće prije nego što se unutra dobro skuhaju.

Idealna pečena jaja, kaže ona, trebaju biti sjajna i imati potpuno stvrdnuti bjelanjak, ne smiju po sebi imati mjehuriće ni posmeđiti, a bi žumanjak treba biti skuhan prema želji.

Farmer savjetuje kako čuvati jaja da bi duže bila svježa!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.