Mmm...

Desert koji miriše na zimu: Pripremite cimet rolice koje savršeno idu uz popodnevnu šalicu čaja

Pixabay
18.01.2022.
u 16:25

Dizano tijesto, cimet i smeđi šećer - odlična kombinacija.

Cimet rolice jedna su od slastica koja ne sadrži neke komplicirane sastojke, a osvajaju mirisom i preljevom kojim se preliju nakon pečenja. Savršeno idu uz šalicu kave, posebno čaja, a možete ih jesti za desert, ali i užinu ili doručak. Počastite sebe i ukućane jednom porcijom za koju su vam potrebni ovi sastojci:

Tijesto:
4 i pol šalice + 3 velike žlice glatkog brašna
1/4 šalice bijelog šećera
2 i 1/4 žličice suhog kvasca
1 i pol žličica soli
1 šalica mlijeka
6 žlica maslaca
2 velika jaja

Punjenje i preljev:
Pola šalice + 1 prutić maslaca sobne temperature
Pola šalice smeđeg šećera
1/4 šalice bijelog šećera
1/4 žličice soli
2 žlice cimeta
2/3 šalice šećera u prahu 
2 žlice mlijeka
115 g krem sira

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!

Priprema tijesta:
Pomiješajte pola šalice vode i 3 žlice brašna i stavite u mikrovalnu na 1 minutu, dok ne dobijete teksturu paste. 

Pomiješajte, u jednoj posudi, šećer, kvasac, sol i brašno. Zagrijte mlijeko i maslac dok se on skroz ne istopi, pa maknite s vatre, pustite da se ohladi i dodajte u zdjelu sa šećerom, kvascem i brašnom. Dodajte još i pastu i jaja. Miješajte drvenom kuhačom, a zatim dobiveno tijesto prebacite na podlogu s brašnom i formirajte kuglu. Prebacite u zdjelu koju ste premazali s malo maslaca i poklopite plastičnom folijom. Ostavite oko sat vremena na toplom.

Priprema nadjeva i preljeva:
Pomiješajte maslac, smeđi i bijeli šećer, cimet i sol u jednoj zdjeli pa premažite time tijesto koje ste prethodno razvaljali na podlogu. Zarolajte i izrežite na kolutove. 

Dobivene rolice stavite u protvan za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem. Prekrijte s plastičnom folijom i pustite da se tijesto još malo digne i postane pufasto, oko 1 sat. 

Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite rolice 25 do 30 minuta. Neka se ohlade, a vi za to vrijeme napravite preljev - umutite mikserom šećer u prahu i sir, pa dodajte mlijeko da bude malo rjeđe. Prelijte preko ohlađenih rolica, piše Real Simple.

Kroasan u Italiji, jaja u Indoneziji... U ovoj zemlji se jede najzdraviji doručak

1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije