U restoranu Ulika (istarski izraz za maslinu), osjećate se kao kod majke ili bake na ručku. Kupate se na plaži tu na rivi, a onda konobar viče s terase restorana:
– Idemo! Hrana je na stolu, vruće je, požurite...
Jedna je to od najboljih konoba u mjestu, a meni se sastoji od plave ribe, liganja, dagnji sve do pizza...
– Lokalni ribar Josip svako malo pronese kantu s ribom ovdje po terasi, od orada, bude koji šanpjer, koji zubatac, škampi dakako. I onda gosti veselo biraju što žele da im spremimo – govori Zoran Mikola (36), čovjek koji je kao časnik preplovio na kruzerima sva svjetska mora.
To je jedino mjesto u Selcu koje radi cijelu godinu, a ondje jedu i turisti i policajci i suci i radnici obližnjih trgovina.
Selce je mirno mjesto, puno je plaža, a ulice sve jednosmjerne. Ali, kad turist sjedne tu u Uliku, ne žuri mu se nikamo. Malo se kupa, malo jede, pa popije bevandu. Ručak za dvoje: crni rižoto od sipe (80) i tagliata biftek (110) – manje od dvije stotine kuna.
kad pocinje sezona?