Iako bi ovo jelo bilo primjerenije nazvati složencem, djeca će sigurno više voljeti ako im kažete da danas kuhate – lazanje. Nećete lagati, a bogatstvo okusa možda vas navede da ih pripremate češće.
Na maslinovu ulju popržite jednu glavicu nasjeckanog luka dok ne omekša. Dodajte komadiće puretine ili piletine koje ste prethodno začinili nekom vama najdražom kombinacijom začina te pirjajte nekoliko minuta dok meso ne porumeni. Dodajte zatim sok od rajčice i pelate. Začinite bosiljkom, sitno sjeckanim ili u mužaru zgnječenim češnjakom.
U posudu za miksanje ubacite kozji sir (ili kravlji ako ne volite kozji), svježu i dobro opranu brokulu isječenu na komade, grčki jogurt i jaje. Sve izmiksajte da dobijete gustu smjesu.
Zagrijte pećnicu, namastite vatrostalnu zdjelu i na dno posložite kriške tikvica. Prekrijte umakom od rajčice i piletine. Na to žlicom nanesite smjesu sira, jaja i jogurta kao da stavljate bešamel. Zatim ponovite postupak slaganja sve dok ne potrošite sve sastojke. Kao i kod "uobičajenih" lazanja, na vrhu naribajte sira po želji i zapecite.
Na ovaj način možete koristiti bilo koju vrstu povrća koju imate pri ruci, a naša je preporuka da se "poigrate" sa sastojcima poput kozica, repova škampa, dimljenog lososa...
U slast!
Hahahaaha, ovo je kao torta od čokolade bez čokolade ili kao zagrebački odrezak bez mesa... Alan Ford bi bio zadovoljan!