Vrhunska chefica

Lidia Bastianich za Slano&Slatko: Kad sam u Istri, puštam da mi drugi kuhaju

Foto: Lidia Bastianich/Facebook
Lidia Bastianich
Foto: Lidia Bastianich/Facebook
Lidia Bastianich
Foto: Lidia Bastianich/Facebook
Lidia Bastianich
Foto: Lidia Bastianich/Facebook
Lidia Bastianich
09.12.2015.
u 12:00
Čuvena chefica, gurmanica i najpoznatija Istranka s druge obale strane Atlantika snima film o rodnom kraju
Pogledaj originalni članak

Nakon sezone Masterchefa u Italiji, proslavljena kuharica svjetskog glasa Lidia Bastianich uživala je na odmoru u rodnoj Puli. Za Slano&Slatko rekla je da se obožava vraćati u Istru gdje je rasla s bakom s majčine strane.

- Obožavam ući u tu staru kuću, sjesti pod smokvu u istom dvorištu i svaki se dan kupati na plaži na kojoj sam uživala kao dijete. Dolazim svake godine barem jednom, no ovaj put snimit ćemo i neke materijale za film o mom porijeklu i korijenima koji će se prikazati u prosincu ove godine. I moji unuci su ovdje u Puli pa uživam s njima pokazujući im Pulu i Istru, rekla je Lidija.

Uživa i u sjajnoj istarskoj kuhinji, a najdraže jelo joj je, priznaje, ljeti hrana iz mora, riba, škampi, sardele na savor. Žao mi je što sm propustila doći u sezoni šparoga koje obožavam, posebno u fritaji, Moram pripaziti na tajming iduće godine da se ovakva strašna pogreška ne bi ponovila - smije se najpoznatija Istranka s druge strane Atlantika.

- Obožavam svoju Istru i da mogu, sve bih ponijela sa sobom. I ovaj put u mom koferu naći će se svežnjići sušene istarske lavande i par boca ekstra djevičanskog maslinova ulja da me podsjećaju na rodni kraj.

Lidia je ambasadorica hrvatske gastronomije u SAD-u, vodi nekoliko vrhunskih restorana u New Yorku, a njezina televizijska emisija u kojoj na jednostavan i praktičan način opisuje sve što se u kuhinji događa kod pripreme jela, vrlo je popularna. Tim više što u njoj sudjeluju i članovi njezine obitelji, pa i sama mama od koje je učila kuhati.

Upravo se zahvaljujući Lidijinoj emisiji, u Americi se pronio glas o tome kako se priprema domaća pašta, suše vrganji, peku rajčice, zašto se i kako jede ječam, što su to fuži te kako spojiti kobasicu i školjku u istom tanjuru. Jota i maneštre sastavni su dio njezine ponude u restoranima u New Yorku, a američka je publika oduševljena ovakvim jelima koje je Lidija donijela kao dio obiteljskog nasljeđa došavši 50-tih godina u SAD.

>>Tomaž Kavčič: Kulinarstvo nije poziv, to je život

>>Od Rovinja do Italije i Zagreba prenosi spoj mediteranske i francuske gastronomije

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.