Chilli papričice

Ljubitelji ili ne, ovo su razlozi zašto biste trebali jesti - ljuto!

Foto: Thinkstock
Ljubitelji ili ne, ovo su razlozi zašto biste trebali jesti - ljuto!
28.05.2014.
u 13:23
Jedna tvar u sastavu chili papričica – kapsaicin – olakšava prerađivanje hrane, zbog čega ju organizam može brže iskoristiti za energiju.
Pogledaj originalni članak

Kao jača energetska injekcija poslužit će obrok začinjen paprikom.

Sudeći prema rezultatima istraživanja, osobe koje često dodaju chili u ručak duže održavaju stabilnu razinu šećera u krvi tijekom poslijepodneva nego osobe koje ne začinjavaju obroke.

Jedna tvar u sastavu chili papričica – kapsaicin – olakšava prerađivanje hrane, zbog čega ju organizam može brže iskoristiti za energiju.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Zapravo, taj učinak odavno je poznat ljudima s Kariba. Kao njihova najistaknutija predstavnica, Rihanna (rođena na Barbadosu) često prije koncerta podiže energiju tako što jede super ljutu pileću juhu s nekoliko vrsta ljutih papričica.

>>Jesti i mršavjeti san je svake osobe. Može i to, ali uz ove namirnice

>>Ako volite ljuto i začinjeno, ovo je recept za vas

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.