Nedavno je jedan korisnik na Redditu pitao kuhare kako se mogu prepoznati loši restorani, a ubrzo se na forumu javilo nekoliko kuhara koji su mu odgovorili kako će znati koja je mjesta bolje izbjegavati.
Ovo su njihovi savjeti koji i vama mogu pomoći da se klonite loših mjesta i prepoznate ona kvalitetnija.
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?
- ''Jedan od najvažnijih faktora je miris restorana. Ako osjetite kiselkasti miris ili miris sredstva za dezinfekciju – izbjegavajte restoran!''
- ''Čini se nasumično ali, ako restoran ima akvarij, dobro ga pogledajte. Ako je čist, znači da je i kuhinja čista''
- ''Prljavi toalet znači prljavi pod i prljavu kuhinju''
- ''Velika ponuda znači da je hrana ili smrznuta, unaprijed kuhana ili podgrijana. U svakom slučaju - nije svježa''
- ''Tepih je loš znak. Smanjuje buku i nije sklizak, ali to je jedna od najodvratnijih stvari koju sam vidio u restoranu. Usisavanjem se može postići samo minimum higijene''
- ''Kruh je bitan. Mora biti kvalitetan. Ako ne mogu napraviti kvalitetan kruh, ne mogu ni ostalu hranu. Niti jedan kuhar s pola mozga ne štedi na kvaliteti kruha''
- ''Ako osjetite snažan miris morske hrane, to znači da nije svježa. Svježi morski plodovi nemaju snažan miris, on se razvije s vremenom''
- ''Ako vidite mnogo ostataka hrane na tuđim tanjurima – bježite!''
- ''Ako čujete preporuku za restoran u kojem je najbolja stvar pogled, hrana će biti loša. Ozbiljno, svaki put kada sam radio ili jeo negdje s 'veličanstvenim pogledom', hrana je bila preskupa i loša''
- ''Znate da ste u lošem restoranu ako vas nitko ne pozdravi pri ulasku i izbjegava vas pogledati u oči''
- ''Nemoguće je da bife zadovoljava higijenske standarde, koliko god se vlasnici trudili. Bilo da je riječ o salatama, desertima, toplim jelima, predjelima ili bilo kojoj drugoj vrsti hrane u velikim posudama kojoj ima pristup velik broj ljudi''
- ''Generičke slike u meniju znak su lošeg restorana, kao i jeftin pribor za jelo''
VIDEO: Loši restorani
Sto bi znacilo da su najbolji restorani kiosci s cevapima na Zg. placevima. Nema mirisa ribe, nema mirisa dezodoransa, nema tepiha, toaleta, "sopstvenik" koji je ujedno i "chef" je ljubazan i gleda vas u oci, nece vam posebno naplatiti malo vise luka, ako ste stalni gost "uvalit" ce i koji cevap viska....da bi rijec rekel