U Zaprešiću, osim savskog "trajekta" i prometnih znakova koji upućuju na trajektni promet, odnedavno radi i - konoba!
- Susjedi su bili u čudu kad smo otvarali konobu. Jer, nije je prije bilo u gradu, a prva je tek u Zagrebu... No, riba je svježa, stiže nam više puta tjedno iz Zadra, i gosti uživaju u delicijama iz mora, čak i tu ispred kuće u Zaprešiću - priča konobar Tomislav Lukšić (27).
Ambijent je lijep, hrana solidna, cijene pristupačne. Najvažnije, hrana je posve drukčija od uobičajene u ovom dijelu zemlje. Gulaš od hobotnice - 59 kuna. Srdela iz krušne peći - 48 kuna. Rade i domaću pašticadu...
- Gosti su nam bili i dečki iz Hrvatske ratne mornarice, njihova klapa. Pjevali su tu u Zaprešiću, pa došli na riblju večeru. Bili su tu i iz klape Intrade. Ma riba i lignje ovdje su hit... - kažu u restoranu.
A kuhari, jesu li Dalmatinci?
- Ne, domaći su dečki Vedran, Luka i Denis. Ali, kuhaju kao da su cijeli život na jugu - vele u konobi.
U jedinom ribljem restoranu u gradu, i to nedaleko od Zagreba, jede se vrlo dobro. Ugodno mjesto za one iz metropole koji žele otići na izlet i usput nešto pojesti za pristupačan iznos. Eto, tuna sa žara (78 kn), povrće (25 kn) i torta od malina (25 kn) - sve za 128 kuna. Ručak za jednu osobu...
Pohvala svakom restoranu koji u ponudi Nema cevape! A inace,Zapresic ima nekoliko dobrih restorana (cijela ta strana; Zapresic,Bistra,Zagorje) se jako dobro gastronomski razvija zadnjih godina za razliku od Samobora i okolice koji zive na staroj slavi. Pohvala i doticnom restoranu iz clanka.