Ima smisla

Mama oduševila savjetima za čuvanje hrane: 'Ako pazite, možete i uštedjeti'

Foto: TikTok/@lara.joanna.jarvis
Mama oduševila savjetima za čuvanje hrane: 'Ako pazite, možete i uštedjeti'
26.05.2022.
u 07:00
Kod kuće ili u vrtu možete sami posaditi mladi luk i začinsko bilje, kaže ona.
Pogledaj originalni članak

Mama dvoje djece Lara Jarvis podijelila je nedavno na TikToku nekoliko savjeta za pravilno čuvanje i skladištenje namirnicama s kojima ona, tvrdi, svaki mjesec uspijeva uštedjeti na hrani..

Video u kojem je pokazala kako hrani produljiti rok imao na desetke tisuće pregleda i hrpu komentara, a u njemu Britanka dijeli pet praktičnih savjeta koje svaka obitelj može i sama doma isprobati.

Evo što radite krivo kada kod kuće pečete pizzu

Foto: Thinkstock, Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Thinkstock, Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Robert Anić/PIXSELL
pizza o'hara
Foto: Pixabay
Pizza
Foto: Oliver Dixon/News Syndication/PIXSELL
Kalorična hrana
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

- Borite se s rastućim troškovima hrane i sve većim računima? - pitala je na svom profilu @lara.joanna.jarvis, a njen je prvi savjet za uštedu zamrzavanje sendviča.

- Sendviči u koje idu sastojci na kojima piše da se upotrijebe do nekog datuma mogu u zamrzivaču ostati svježi i nakon što on prođe; ukupno 30-ak dana - rekla je.

Drugi se savjet ove mame odnosio na povrće koje, kaže, djelomično sama sadi u svom vrtu.

@lara.joanna.jarvis Struggling with rising food costs and rocketing bills?? These tips to make your food last longer will help you save money on food, follow along for more money saving tips!! #zerowastekitchen #zerowastejourney #savemoneyonfood #moneysaving #moneysavingtips #saveonfoods #moneysavingmum #saveonfood #savingstiktok #savingtok #grocery #zerowaster ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

- Najlakše je posaditi mladi luk i začinsko bilje, pokušajte! - rekla je.

Za voće pak savjetuje da se, da bi duže trajalo, čuva u zamrzivaču; pa "na primjer limune koji se brzo sasuše možete izrezati i spremiti u zamrzivač".

- Bobičasto voće prvo operite pa dobro osušite papirnatim kuhinjskim ručnikom kako bi se upio višak vlage koja je također zaslužna za prerano gnjiljenje - rekla je, a prenosi Express.

Podsjetila je i da luk i češnjak najduže traju ako ih čuvate na mračnom i suhom mjestu, npr. u smočnici ili kuhinjskoj kredenci.

Novo označavanje roka trajanja hrane: Riža, kava, čajevi... bez oznaka trajnosti na pakiranju?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.