Konzumacija 'obične', crne kave pokazala se dobrom kad je riječ o povećanju dobrog kolesterola u tijelu te o smanjenju upala. Kava je bogata antioksidansima koji štite srce i stanice, a ako ne pretjerujete u konzumaciji, nema potrebe izbaciti je iz dnevnog plana prehrane.
Odrezak
Crveno meso, tvrdi Reinagel, ima lošu reputaciju iz sasvim pogrešnih razloga. Filet mignon i flam odrezak (potrbušina) komadi su koji su nutritivno vrlo „jaki“ i zbog toga dobri za zdravlje srca. Crveno je meso dobar izvor proteina, željeza, vitamina B skupine, cinka i ostalih nutrijenata te sadrži i mononezasićene masnoće, slične onima iz maslinovog ulja pa se preporučuje njegova konzumacija.
Šokantni zaključci istraživanja: Deset načina na koje će nas pandemija promijeniti!
Svinjska mast
Brojna istraživanja pokazala su da svinjska mast ima 33% manje zasićenih („loših“) masti od maslaca, dvaput više onih „dobrih“, mononezasićenih i tri puta veći udio omega 3 masnih kiselina. Iako nutricionistkinja savjetuje da primarni izvor masnoća ostane maslinovo ulje, ne vidi ništa loše u tome da vam svinjska mast bude druga na listi. BBC piše da je svinjska mast odličan izvor vitamina B i minerala.
Krumpir
Ako smanjujete količinu soli koju konzumirate u danu, trebali biste povećati unos kalija, savjetuju nutricionisti. Jedite svježe voće, povrće i cjelovite žitarice, a jedan od najboljih izvora kalija je krumpir.
Je li bolje za zdravlje piti punomasno ili mlijeko s manje mliječne masti?
Mi sokci nismo nikada vjerovali propagandama raznih ulja pogotovo maslinovog ulja tako da i dan danas kuhamo na svinjskoj masti a ulje ide samo u salatu.Lobisti maslinovog ulja idu tako daleko sa prevarama da svojim uljima daju razne predikate na primjer super djevicansko ulje sto u prevodu seksisticki znaci nevino ulje kao djevica ili na hrvatskom jeziku ulje koje nije sexano(hebeno).Madjarski naucnici su stali u obranu svinjske masti i dokazali da je ustvari mast najzdravija jer podnosi velike temperature ,ne pregori brzo kao sva ulja.