Isprobajte već danas

Mekane kiflice bez mlijeka i jaja: Svi će vas odmah tražiti recept!

Foto: shutterstock
Mekane kiflice bez mlijeka i jaja: Svi će vas odmah tražiti recept!
18.02.2021.
u 11:30
Niste jeli ukusnije pecivo, a odlične su i za dane posta.
Pogledaj originalni članak

Ove ukusne kiflice rade se bez mlijeka i bez jaja, idealne su i za dane posta, samo što se tada maslac treba zamijeniti margarinom, kako piše Večernji.ba.

Sastojci
1 kg mekog brašna, tip 400
500 ml vode
1 kocka (50 g) svježeg kvasca
3 pune žlice šećera
1 žlica soli
100 ml ulja

Gastro spektakl u režiji JRE Hrvatska – najbolji hrvatski restorani otvaraju vrata baš svima:

Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard
Foto: PR FOTO
JRE Mastercard

Za premaz: majoneza (posna ili obična) i sezam za posipanje

Za preljev: 250 g maslaca ili margarina

Priprema:

U 500 ml tople vode rastopite kvasac i jednu žlicu šećera.

Prosijano brašno uspite u posudu, dodajte ostatak šećera, sol, vodu s kvascem i ulje. Lagano umijesite, uz eventualno dodavanje brašna kako bi vam tijesto bilo glatko i meko te da se ne lijepi. Sve se radi odmah, ni kvasac ni tijesto ne ostavljajte da raste.  

Ovisno o tome koju veličinu kiflica želite, dijelite tijesto na veće ili manje loptice. Valjkom razvucite tijesto u oblik elipse pa stavite fil po želji (sir, šunku ili džem, marmeladu…) i rukama lagano urolajte u kiflicu.

Posudu za pečenje podmažite margarinom i posložite kiflice s razmakom od barem 2 cm jer dosta narastu dok se peku. Ostavite ih na toplom mjestu oko dva sata pa narasle kiflice premažite majonezom i pospite sezamom.

Pećnicu ugrijte na 220 stupnjeva i pecite dok kiflice ne porumene. Pazite da se ne prepeku!  Margarin ili maslac otopite i ugrijte u lončiću s poklopcem. Pečene, tople kiflice odmah prelijte vrućim margarinom, na svaku kiflicu po žlicu do dvije i ostavite da se ohladi.

Pogledajte kako se pripremala spektakularna izložba "Hrvatska svijetu"!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AU
austrougarskigeneral
18:09 18.02.2021.

dobro izgledaju