Stručnjakinja za sigurnost hrane otkrila je zašto nikada ne biste trebali držati kruh u hladnjaku. Sara Taylor iz High-Speed Traininga upozorila je da čuvanje štruca kruha na hladnom može dovesti do prijevremenog sušenja te namirnice, piše Daily Mail.
''Nikada ne biste trebali čuvati kruh u hladnjaku. Hladni uvjeti u hladnjaku izazvat će rekristalizaciju škroba, što će dovesti do toga da kruh razvije ustajali ukus i teksturu'', pojasnila je Taylor.
Ona savjetuje da kruh, ako ga ne možete pojesti odjednom, radnije zamrznete jer ćete ga na taj način održati jestivim i spriječiti širenje plijesni.
Za sve koji žele zadržati kruh svježim dulje vrijeme, preporučuje se kupnja narezanog kruha jer se plijesan sporije širi u usporedbi sa svježim štrucama kruha.
GALERIJA 4 vrste hrane koju rijetko povezujemo s dijabetesom, a trebali bi
''Vodite računa o tome da prosječan kruh iz supermarketa ostaje svjež oko tjedan dana, dok će one primamljive svježe pečene štruce propasti brže'', pojasnila je Taylor.
Međutim, ako želite uživati u zdravstvenim prednostima svježeg kruha ili uživate u pripremi vlastitog kruha kod kuće, nema problema. Važno je da ga čuvate na hladnom i suhom mjestu.
U toplim vremenskim uvjetima nije poželjno čuvati kruh u plastičnim pakiranjima jer će doći do stvaranja vlage.
''Kako biste to izbjegli, koristite kutiju za kruh ili vrećicu koja propušta zrak, ali ako nemate drugu mogućnost, čuvanje kruha u hladnom i suhom ormariću može pomoći u usporavanju ovog procesa'', kaže stručnjakinja, dodajući i da treba izbjegavati držati kruh u blizini vode kako bi se spriječio razvoj plijesni.
VIDEO Bizaran recept širi se Internetom: U maslac dodaju votku
Svatko je danas stručnjak. Savjetuje da se kupi konzervirani "kruh" jer sviježi može imati samo brašno i sol u sebi. Nikada u hladnjak? Mislio sam da postane otrovan. Vrećice koje dišu? NIsam znao da trebam biti školovan da bih znao kako držati kruh u svojoj kući. Stručnjakinja..