Koprivnica: Kalimero

Moderni restoran pun je stalno, a sve je ovdje probao Jacques Houdek

Foto: Srđan Hebar
Turistička patrola, Koprivnica
Foto: Srđan Hebar
Turistička patrola, Koprivnica
Foto: Srđan Hebar
Turistička patrola, Koprivnica
07.12.2017.
u 20:36
Dizajn restorana potpisuje Mirjana Mikulec, sve je moderno uređeno, a na zidovima raste i - prava mahovina. prostor je vrlo lijep, a cijene pristupačne
Pogledaj originalni članak

Gužva, restoran Kalimero pun je ljudi. Traži se mjesto…

– Evo, imamo jedno!

Konobar Tomislav, onako u prolazu, prepričava anegdotu kojoj se i danas smiju:

– Zvoni nam jedan dan telefon tu na šanku. S druge strane pjevačica Josipa Lisac. Pita ona: “Imate li stol za mene?” Kažem ja: “Dapače, čekamo vas!” Prođe pola sata, a kad ono: na vratima se pojavio Jacques Houdek. “Gdje je Josipa?”, pitamo mi… A on kaže: “Ma to sam vas ja zezao, imitirao sam njen glas. Dajte sve što ima, da probam…” – kaže Tomislav pa dodaje:

Šest miješanih, pizza ili mesa?

– Nezgodno je to s telefonom. Nazove netko, kaže: “Šest miješanih.” I mi napravimo šest pizza, a ispadne da su ljudi htjeli šest miješanih mesa… Ima i veselih događanja, dođe dečko pa nas zamoli da stavimo zaručnički prsten u cheesecake. Pa onda mi virimo, tu iza šanka, da vidimo hoće li djevojka pristati na prošnju.

I je li djevojka pristala?

– Da…

Veselo je ovdje. Uređeno moderno, dizajn potpisuje Mirjana Mikulec. Usklađeno je sve, od mahovine na zidu do pločica u toaletu. Baš ugodno.

– Trudimo se, već 17 godina radimo… Bio sam nekad konobar u pizzeriji, a u ovom dijelu Koprivnice nije je bilo. Pa sam rekao – idem probati. Danas, eto, radi nas više od 20 – kaže Zoran Pehnec (41).

Meksička je kuhinja ovdje hit, chimichange, burritosi, tortilje… Pune ih na 30 načina.

Foto: Srđan Hebar
Turistička patrola, Koprivnica
Foto: Srđan Hebar
Turistička patrola, Koprivnica
Foto: Srđan Hebar
Turistička patrola, Koprivnica

Zašto je tolika gužva?

– To su sve, u pravilu, stari gosti. Namirnice ne mijenjamo bez obzira na njihove cijene od prvoga dana. Naravno, većina toga je Podravkina, ona je tu u susjedstvu.

Na meniju, recimo, čili umak – osam kuna. Palačinke s Linoladom 20 kuna. BBQ rebarca 60 kuna. Odrezak u umaku od vrhnja ili gorička pizza… Zanimljiv meni.

Mahovina na zidovima

– Gorička pizza je hit. Oko nas su vinogradi, brda. Zato su gorice. Unutra su dimljeni sir, špek, sve kaj se jede u goricama…

Prekida ga konobar:

– Eto ti, susjed Ivica dođe sam, naruči jumbo pizzu, litru bambusa i sve to riješi sam! Mi gledamo u čudu jer naše su pizze ogromne. Ali on to slisti bez problema… – kažu konobari.

Kraj poznatih i razvikanih restorana u gradu ovo mjesto privlači domaće. Jer, jede se dobro, u modernom ambijentu, a cijene su pristupačne. Tko je u blizini, neće se razočarati. Enigma je samo: kako prava mahovina raste na zidu… kako, kako?     

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZA
zajgorec
22:04 07.12.2017.

A jes clanak svaka cast. Ni traga ni glasa gdje je taj restoran

GA
Gastarbeiter2
08:20 08.12.2017.

Po Tripadvisor....ništa posebno kako izgleda...