samo umjereno

Morska riba dobra je za srce, ali previše omega 3 masnih kiselina može biti opasno

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Morska riba dobra je za srce, ali previše omega 3 masnih kiselina može biti opasno
05.02.2015.
u 08:26
Treba imati na umu da uzimanje kapsula s ribljim uljem poslije pljeskavice nema nikakvog učinka i zato je najbolje korisne sastojke unositi putem hrane.
Pogledaj originalni članak

Osobe koje često jedu morsku ribu rjeđe obolijevaju od srčanih bolesti.

Riblja mast sadrži omega-3 masne kiseline,koje sprječavaju nastanakateroskleroze, reguliraju krvni tlak, smanjuju oksidaciju LDL kolesterola i održavaju normalan srčani ritam. Ipak,pretjeran unos omega-3 masnih kiselina može biti i štetan jer smanjuje zalihe vitamina E u organizmu, te povećava rizik od abnormalnoga krvarenja kod ljudi koji su mu i inače skloni, a može i dijabetičarima izazvati smetnje jer smanjuje razinu inzulina.

Treba imati na umu da uzimanje kapsula s ribljim uljem poslije pljeskavice nema nikakvog učinka i zato je najbolje korisne sastojke unositi putem hrane.

>>Biste li pojeli jednu od najotrovnijih riba na svijetu? Košta 'tek' malo više od 1000 kuna

>>Najbolja dijeta tako je jednostavna. Ključne riječi: Jaja, meso i riba

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KO
kojesta
13:03 05.02.2015.

kapsule ribljeg ulja na trzistu su masovni otrov, pun kemije. plava riba upija u sebe teske metale iz mora, a bijela riba, posebno prozdrljivaca kao napr. morskog psa, kiseli organizam. kiseli organizam su ne samo srcani problemi, vec i reume, dijabetes, astme, crijevno, jetreno, bubrezni problemi itd. e sad se snadjite.

ZK
zkapuli
03:21 07.02.2015.

Molim vas pomozite! Kako ja, gotovo uvijek, jedem pljeskavicu punjenu sirom ( kupljenu kod Mehrudina mesara ) ima li Omega 3 tada učinak?

OP
openheimer2
10:13 05.02.2015.

e pa nije zato nego zato jer ima previše žive u sebi od zagađenja