Stilistica domova i majka četvero djece iz Australije Liz Maya oduševila je ljude trikom koji je podijelila na Instagramu, a tiče se čišćenja noževa na koje se primila hrđa.
Da limuni nisu samo za pripremu limunade, naglasila je u objavi i objasnila da kiselina iz ovog agruma djeluje antibakterijski, antiseptički i kao izbjeljivač. Također, ulja koja se nalaze u kori limuna daju sjaj. Sve što trebate napraviti, kako prenosi Daily Mail, jest provući nož kroz limun ili uzeti jednu krišku i trljati po oštrici.
Pogledajte video:
"Ovo je sjajno. Imam nekoliko noževa koji su zahrđali od stajanja u perilici posuđa. Hvala vam što ste ovo podijelili", komentirala je jedna osoba.
Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice dulje će trajati:
neznam dal se kod nas uopče prodaju kuhinjski noževi koji hrđaju, odn pribor za jelo... ajd, ima lovačkih noževa koji su od takvog "hrđajučeg" čelika, al znamo kako se tretiraju takve oštrice a to ne uključuje kiseline, pa ni limunske -nikad, stoga, ne slušajte tu Liz, kupite nehrđajuće, a tetenus pribor ak vam je drag, očistite WD-om pa arhivirajte il pobacajte u staro željezo