Za 5!

'Najbolja 'riba' je kad svinja upadne u more.' E, ova je upala u pivo!

Foto: Thinkstock
'Najbolja 'riba' je kad svinja upadne u more.' E, ova je upala u pivo!
12.03.2014.
u 13:17
Znate onaj osjećaj kada se meso topi u ustima, prožeto okusima koji su dostojni kraljevskih nepaca?
Pogledaj originalni članak

Sastojci: 3 svinjska filea, 1 vezica peršina, 2 glavice luka, 7 češnja češnjaka, 1 dl ulja, 1,5 dl soka od rajčica, 1,5 dl piva, 1,5 dl vode, brašna po potrebi, 1 žličica šećera, mješavina začina, papar,

Priprema:

1. Svinjske filee poprečno razrezati na komade širine 4 cm. Istanjiti ih tučkom za meso i oblikovati u medaljone. Na kraju ih začiniti po želji i uvaljati u brašno.

2. Luk očistiti i narezati rebrasto, a češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.

3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti redom medaljona. Posipati ih s malo peršina, lukom i češnjakom, te isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljeni materijal.

4. Posebno pomiješati ulje, sok od rajčica, pivo, vodu, šećer i začine po želji.

5. Pripremljenu mješavinu preliti preko šnicli, prekriti folijom i peći u zagrijanoj pećnici 40 min. Zatim skinuti foliju i šnicle još malo zapeći.

>>Tako su dobri, ali i tako nezdravi... Evo kako napraviti 'zdrave' sendviče

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.