Svjetski dan palačinki

Najbolje palačinke koje smo probali rade se po ovom receptu – dok ih jedete, tope se u ustima!

Najbolje palačinke koje smo probali rade se po ovom receptu – dok ih jedete, tope se u ustima!
21.02.2023.
u 06:37
Prošlo je više od deset godina otkad smo prvi put isprobali ovaj recept za palačinke Dunje Gulin i oduševili se. Jednostavno, ne može vam se dogoditi da palačinke ispadnu tvrde, žilave, neukusne – recept je savršen! Dunja Gulin naša je poznata autorica koja je dosad izdala brojne makrobiotičke kuharice u Hrvatskoj i inozemstvu. Želite li se upoznati s njezinom kuhinjom za početak isprobajte ovaj jednostavan recept za palačinke.
Pogledaj originalni članak

Svjetski dan posvećen palačinkama svake se godine održava ovisno o Uskrsu. Točnije, 47 dana prije najvećeg kršćanskog blagdana, čime se potiče obitelj da prije korizmenog posta potroše zalihe brašna, jaja, mlijeka, marmelada i drugih namirnica koje tijekom korizme ne konzumiraju. Danas je taj dan pa prihvatite izazov – ispecite brdo palačinki i premažite ih božanstvenim marmeladama koje ste prošle jeseni pripremili.

Palačinke za posebne prilike

Sastojci (za 12 palačinki):

  • 1,5 šalica sojinog, zobenog ili rižinog mlijeka
  • 1/2 šalice mineralne vode
  • 2 šalice brašna T-850
  • korica limuna ili naranče
  • 3 žličice praška za pecivo, organskog
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 žličice kurkume

Priprema:

Od navedenih sastojaka napravite smjesu za palačinke (ako je pregusta dodajte još mlijeka, ako je prerijetka dodajte još brašna). Ostavite smjesu da odstoji 20 minuta. Ispecite palačinke na malo ulja i filajte nadjevom po želji (med, džem, nutella, javorov sirup; voće...).

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.