Pizza nakon podgrijavanja može biti goreg okusa nego kad je tek ispečena i ni približno toliko hrskava pa je jedna blogerica; koja inače online dijeli razne savjete i recepte; podijelila svoj trik za podgrijavanje pizze nakon kojega će biti ukusna i hrskava kao i prve minute...
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put
Kako piše Mirror, blogerica Farwin Simaak kaže da umjesto u pećnicu ili mikrovalnu pizzu radije stavite u fritezu na vrući zrak jer u njoj neće promijeniti svoju teksturu. Kod friteze je, dodala je, najbolje to što joj ne treba dugo da se zagrije pa ne ostavlja tijesto vlažnim.
Prvo treba zagrijati fritezu na 175 °C, a pizzu poprskati s malo ulja. Zatim se u fritezu ulije žličica vode da stvori paru kako se pizza ne bi osušila, a nakon toga se stavljaju kriške pizze, i to pazeći da je među njima razmak. Za otprilike četiri minute trebali biste imati savršeno podgrijanu pizzu.
- Pizza će nakon podgrijavanja u fritezi biti hrskava, vruća, sočna i prekrivena topljenim sirom kao da je upravo pečena - dodala je Farwin.
Ona napominje i da je fritezu najbolje očistiti odmah nakon upotrebe,i kako se kasnije ne bismo mučili sa skidanjem hladnih ostataka masnoće i hrane.
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!