naišli su na kritike

Naplaćuju gostima više od 2 tisuće eura da dođu na njihovo vjenčanje – a piće i hrana nisu uključeni

Foto: shutterstock
Naplaćuju gostima više od 2 tisuće eura da dođu na njihovo vjenčanje – a piće i hrana nisu uključeni
23.09.2024.
u 12:30
"Da sam vidio poveznicu za plaćanje, odmah bih otkazao dolazak."
Pogledaj originalni članak

Mladenci su postali meta kritika na internetu nakon što su svojim gostima naplatili gotovo 2400 eura za prisustvovanje njihovu vjenčanju – i to bez uključene hrane i pića. Ovaj nevjerojatan potez, koji se odigrao u Ujedinjenom Kraljevstvu, šokirao je i razljutio brojne ljude nakon što su doznali detalje. Gostima su nekoliko dana prije ceremonije poslali e-poruku s potvrdom dolaska, a na kraju poruke nalazila se poveznica pod nazivom "Kliknite ovdje za plaćanje", što je izazvalo pravu buru na društvenim mrežama, piše Mirror

Jedan od gostiju, Jack, mislio je da je riječ o fondu za medeni mjesec, no nekoliko dana kasnije shvatio je da se radi o naplati njegova dolaska. Kada je kliknuo na poveznicu, otkrio je da treba platiti gotovo 2400 eura. Zapanjen, kontaktirao je osoblje mjesta održavanja vjenčanja koje mu je objasnilo kako mladenci očekuju od svojih gostiju da pokriju troškove njihova "vjenčanja iz snova".

VEZANI ČLANCI: 

Unatoč tome što je bio šokiran, Jack je ispraznio svoju ušteđevinu i odlučio prisustvovati. No, kada je stigao na vjenčanje, doznao je da hrana i piće nisu uključeni te je morao dodatno platiti 35 eura za obrok. Kao da to nije bilo dovoljno, svi gosti morali su izdvojiti dodatnih 240 eura kao ''napojnicu za mjesto održavanja''. Osoblje je objasnilo da su mladenci zatražili da se ova napojnica naplati svakom gostu, što je u Ujedinjenom Kraljevstvu neuobičajeno.

Nakon vjenčanja, Jack je izračunao kako su svi troškovi raspodijeljeni među gostima, dok su mladenci izbjegli plaćanje, čime su zapravo dobili besplatno vjenčanje. Na društvenim mrežama ljudi su ostali zgroženi i nisu mogli vjerovati u drskost para. "Da sam vidio poveznicu za plaćanje, odmah bih otkazao dolazak. Oni vam nisu prijatelji, samo vas iskorištavaju", komentirala je jedna osoba. Drugi su pak zaključili da su gosti bili prevareni.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon lavine negativnih komentara, osoba koja je opisala situaciju u kojoj se našla dodala je kako se takvo ponašanje ne smatra uobičajenim ni u SAD-u ni u Velikoj Britaniji, već je odraz neopravdanih očekivanja mladog para.

Ovim potezom mladoženja iznenadio goste na vjenčanju: 'Da je moj muž ovo učinio, ne bi imao ženu!'

OBJAVLJENI DETALJI

VIDEO Predstavljena velika porezna reforma: Evo tko će plaćati porez na nekretnine, a kome rastu plaće

Ministar Primorac je predstavio popis šest zakonskih akata koji se mijenjaju: Zakon o lokalnim porezima, Zakon o porezu na dohodak, Zakon o doprinosima, Opći porezni zakon, Zakon o Poreznoj upravi i Zakon o porezu na dodanu vrijednost. Ministar je zatim prošao kroz svaki od elemenata koje mijenja u ovom poreznom sustavu. Prvi, po njegovu mišljenju i najvažniji, jest unaprjeđenje sustava oporezivanja nekretnina.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar drot kefa
drot kefa
13:28 23.09.2024.

Stvarno moraš biti budala platiti 2400 eura da bi bio na svadbi, pa da je kraljevska obitelj u pitanju ne bi dao tolik novac.