Sir i maline

Napravite sasvim drugačiji desert. Vrijeme je za khachapuri

Foto: Thinkstock
Napravite sasvim drugačiji desert. Vrijeme je za khachapuri
27.05.2014.
u 13:32
Punu žlicu sira stavite u središte, pa krajeve sastavite da se dobije loptica. Lopticu pritisnite rukama, da biste je pretvorili u krug promjera 20 cm
Pogledaj originalni članak

Potrebno je za 4 komada: Za tijesto: 400 g brašna, 1,5 dl vode, četvrtina svježeg kvasca (10 g), 1 žlica margarina, 1 jaje, sol, šećer

Ostale namirnice: 300 g srijemskog sira, 2 jaja, 150 g smrznutih malina, 2 žlice šećera, naribana kora 1 naranče

Priprema: Razmutite kvasac u mlakoj vodi, u koju ste dodali malo šećera i soli. Ostavite da odstoji desetak minuta. U posudu za miješanje tijesta dodajte brašno, razmućeni kvasac, margarin, 1 jaje i sol. Umijesite tijesto i ostavite ga da se diže (oko 30 min.). Premijesite tijesto na radnoj površini, potom ga podijelite na 4 jednaka dijela i od svakog oblikujte lopticu.

Zatim napravite krugove, debljine 4-5 mm. Punu žlicu sira stavite u središte, pa krajeve sastavite da se dobije loptica. Lopticu pritisnite rukama, da biste je pretvorili u krug promjera 20 cm. Vodite računa da sir bude ravnomjerno raspoređen duž cijelog  Khachapurija. Zagrijte pećnicu na 200 ˚C. Posudu za pečenje obložite papirom, pa u nju stavite formirano tijesto. Pecite 20-25 minuta.

Pet minuta pred kraj pečenja na 2 Khachapurija razbijte po jedno jaje, pa ih malo posolite. Vratite u pećnicu da se jaja ispeku. U manju posudu stavite 2 žlice šećera, maline i ribanu koru naranče. Na umjerenoj vatri kuhajte umak sve dok se ne zgusne. Neposredno prije posluživanja, prelijte umakom Khachapuri bez jaja.

>>Pljeskavice bez mesa? Evo kako ih možete pripremiti

>>Krugovi ili polumjeseci? Svejedno je dok ih punite gljivama, ovčjim sirom, mortadelom...

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.