jako fino

Ne možete bez paštete? Napravite domaću: ova od pilećih jetrica sa suhim smokvama nema konkurencije!

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Ne možete bez paštete? Napravite domaću: ova od pilećih jetrica sa suhim smokvama nema konkurencije!
24.06.2022.
u 07:48
Svatko od nas ponekad voli namazati paštetu na kruh, no što god pisalo na deklaracijama proizvoda nikad nismo sigurni u ono što jedemo. Zato, zasučite rukave i sami pripremite delikatesnu paštetu koja će začas nestati sa stola.
Pogledaj originalni članak

Recept za ovu jako finu paštetu dala nam je gastroblogerica Andrea Cukrov, autorica popularnog bloga Cukar na kojem ćete se sigurno duže zadržati kad jednom zavirite unutra.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Gastro blogeri pripremaju comfort food

Pileća pašteta sa suhim smokvama

Sastojci:

2-3 suhe smokve

200 ml bijelog vina

400 g pilećih jetrica

1 glavica luka

1 režanj češnjaka

1 lovorov list

1/2 žličice bosiljka

1/2 žličice majčine dušice

na vrh noža muškatnog oraščića

sol i papar

200 g maslaca

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Zagreb: Gastro blogeri pripremaju comfort food

Priprema:

Suhe smokve narežite na četvrtine pa ih stavite u zdjelicu i prelijte ih bijelim vinom. Ostavite tako da omekšaju, oko pola sata. Jetrica očistite od žilica i masnoća i narežite ih na manje komade. Luk narežite, a češnjak sitno nasjeckajte. U dubokoj tavi zagrijte žlicu maslinova ulja pa na njoj prepržite luk. Kad luk povene i lagano se karamelizira, dodajte nasjeckani češnjak i jetrica. Nastavite pržiti par minuta kako bi jetrica uhvatila malo boje. Dodajte lovorov list, bosiljak i majčinu dušicu. Dobro promiješajte pa dodajte suhe smokve i vino u kojem su se namakale. Pirjajte još desetak minuta ili dok se tekućina ne reducira. Sve prebacite u blender, dobro začinite solju i paprom pa dodajte 100 g maslaca narezanog na kockice. Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pripremljenu paštetu prebacite u keramičke posude ili teglice. Preostalih 100 g maslaca stavite u lončić i otopite ga nad laganom vatrom. Otopljenim maslacem prelijte paštetu te sve ostavite da se dobro ohladi. Poslužite uz tostirani kruh i nareske.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.