Zaboravite na začinsko bilje, češnjak i hrpe povrća, ovaj umak za tjesteninu koji je nazvan jednim od najboljih na svijetu treba samo rajčice, luk i puno maslaca, kako piše Metro. Nije samo popis sastojaka ono što umak za tjesteninu čini tako jednostavnim, već i činjenica da nema sjeckanja, pirjanja ili uopće previše posla. Iako bi vam moglo biti čudno baciti prepolovljeni luk u tavu i ostaviti ga ondje, to daje okus rajčicama.
Također je potrebno manje od sat vremena da se napravi i treba samo povremeno miješanje, tako da zaboravite na sate i sate provedene nadgledajući štednjak.
Sastojci:
- 800 ml pasiranih rajčica
- 1 bijeli luk, oguljen i narezan na pola
- 5 žlica maslaca
- Sol
Priprema:
Stavite sve u veliki lonac pa stavite da se kuha na srednje jakoj vatri i ostavite 45 minuta bez poklopca. Povremeno promiješajte, ali ne brinite o gledanju lonca.
Kad vrijeme istekne, izbacite polovice luka i poslužite umak s tjesteninom ili špagetima po izboru.
Nekoliko jednostavnih načina kako cijelu kuću možete očistiti samo s - limunom:
Malo gramatike: "Ne znate što BISTE za ručak?" -- Rečenica "ne znate što bi za ručak" znači "vi ne znate što bi on,ona,ono,oni,one,ona za ručak".