subotnji ručak

Neka Francuska dođe k vama: Isprobajte quiche od špinata i mladog domaćeg sira

Foto: CHROMORANGE/DPA/PIXSELL
Neka Francuska dođe k vama: Isprobajte quiche od špinata i mladog domaćeg sira
21.02.2014.
u 13:00
Vrijeme pripreme je oko sat vremena, a za ovo jelo bit će vam potrebno oko 50 kuna
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:

Tijesto: 250 g brašna, pola žličice praška za pecivo, sol, 12 dag maslaca, 100 g svježeg sira, 1 jajeNadjev: 300 g špinata, 1 režanj češnjaka, malo pancete, 250 g svježeg sira, kiselo vrhnje, 2 jajaa

PRIPREMA: Zamijesite prhko tijesto. Tanko ga razvaljajte, stavite u namazan kalup za quiche tako da viri preko rubova. Na maslacu popržite pancetu i češnjak, zatim dodajte i blanširani špinat. Na kraju smjesi dodajte sir te jaja i vrhnje. Pecite na 200 stupnjeva 35 minuta.

>>Jedete ih samo s jajima? Napravite rižoto sa šparogama

>>Kastavska pusna hrana; od zaseke do palente kumpirice

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.