Nutricionisti obično savjetuju da se bijeli kruh izbjegava što je više moguće, no najnovije istraživanje pokazalo je da ga ne treba izbjegavati toliko jer ipak sadrži mnoge vitamine i minerale. Desetljećima se upozoravalo da bijeli kruh uzrokuje pretilost, nadutost i može izazvati alergiju na gluten, no ne i da se u njemu nalaze i neke hranjive tvari koje koriste ljudskom organizmu.
- Upravo zdravstveni djelatnici mraju rastjerati mitove o kruhu. On je važan dio prehrane - kaže istraživačica Aine O'Connor i dodaje da u Velikoj Britaniji sve više pada potrošnja kruha, dok ona ima najveći problem pretilosti u Europi. Time sugerira da kruh i nije toliko "kriv" za debljanje nacije.
Alergije na gluten nisu u porastu, iako mnogi vjeruju da baš oni pate od intolerancije jer se često u magazinima može pročitati svašta o kruhu i njegovu utjecaju na zdravlje, prenosi Telegraph.
U naslovu članka stoji BIJELI kruh, a u cijelom članku govori se o kruhu. WTF??