Kiseli kupus omiljena je zimska namirnica, a najčešće se priprema u obliku sarme. Koliko god je voljeli, katkada zaista dosadi. Zato danas donosimo nekoliko novih recepata koje možete isprobati.
Napravite hot dog kao na adventu: Pirjajte sitno narezani kiseli kupus, dodajte nekoliko kiselih krastavaca, žičicu senfa, dvije žlice šećera i malo sjemenki kima. Hot-dog pecivo ugrijte kratko, dodajte mu pripremljeni nadjev i hrenovku.
VEZANI ČLANCI:
Kiseli kupus u lisnatom tijestu: Na kockice narežite kuhanu šunku pa je pomiješajte s ispranim i ocijeđenim narezanim kiselim kupusom. Možete dodati i sjeckanu papriku ili sušene rajčice te malo sira. Posolite i popaprite pa nadjenite razvaljano lisnato tijesto. Zarolajte i premažite razmućenim žumanjkom. Pecite 20-25 minuta pa poslužite toplo.
Pečeno meso i prilog: Kiseli kupus začinite s malo dimljene paprike i stavite u posudu za pečenje u koju ste prethodno dodali malo ulja i nekoliko režnjeva češnjaka. Na posloženi kupus stavite meso po želji - rebarca, batci i zabatci, teletina – izbor je na vama. Pecite oko 40 minuta na 180°C. Uz ovo možete ispeći i malo krumpira.
Kiseli kupus i gljive: U zdjelici vode oko pola sata namačite sušene gljive po izboru, a vodu obavezno sačuvajte. Na ulju dinstajte narezani kiseli kupus, a zatim u tavu ubacite narezanu kuhanu kobasicu i dobro je popržite. Dodajte i ocijeđene gljive pa pustite da se sve kuha. Dodajte malo vode od gljiva, sol i papar, pa pustite da se sve još kratko kuha, dok voda ne ispari.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka: