U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće – od početka do kraja – kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija, piše Real Simple. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje. Treba vam samo tri sastojka!
Sastojci:
- 1/4 šalice punomasnog mlijeka
- 1 čajna žličica destiliranog bijelog octa
- 1 šalica slatkog vrhnja
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
1. Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku. Možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.
2. Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete je ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti – i eto kiselog vrhnja!
3. Dobro ohladite vrhnje prije posluživanja.
Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!
hahahaha... koji "genijalan" recept!!! odeš u trgovinu i kupiš čašicu slatkog vrhnja, koje je daleko skuplje od kiselog, i od njega dobiješ čašicu kiselog??? koje je jeftinije! pa zašto odmah nisi kupio kiselo vrhnje za manje novaca???