gastropriča

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita

Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Pixabay
Pizza
Foto: Thinkstock
pizza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.11.2016., Zagreb - Luka Nizetic u restoranu Pizza Pasta Forte. DKS_56146169 Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Facebook
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza s tikvicama
16.03.2018.
u 06:52
Legenda kaže kako se kraljici, zasićenoj francuske kuhinje, posebno svidjela ova pizza sa sastojcima u tri boje talijanske zastave i ostalo je povijest.
Pogledaj originalni članak

Postoji više uvriježenih naziva za Margherita pizzu poput pizza sa sirom, ili "prazna pizza", ali pizza Margherita u originalu je znatno "bogatija".

Dan Bransfield u svojoj knjizi "Pizzapedia" pojašnjava kako je Margherita zapravo jedna od tri vrste originalne napuljske pizze. U originalu se priprema od tijesta s dodatkom rajčice, narezane mozzarelle, svježeg bosiljka i ekstra djevičanskog maslinovog ulja. 

Moderna pizza započinje svoj uspon 1889. godine kada je u lipnju te godine kraljica Margherita di Savoia sa svojim suprugom Umbertom, posjetila Napulj i zatražila tada najpopularnijeg pizzaiolija Raffaele Espositoa da joj pripremi svoj specijalitet.

Legenda kaže kako se kraljici, zasićenoj francuske kuhinje, posebno svidjela ova pizza sa sastojcima u tri boje talijanske zastave i ostalo je povijest. Pizza je do danas ostala jedno od najpopularnijih jela diljem svijeta, a priprema se u raznim kombinacijama sastojaka. 

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.