Slatki blagdani

Nježna, kremasta i prepuna čokoladnih M&M jaja – uskrsna torta zbog koje će vas klinci obožavati

Foto: Bake Me by Nina
Nježna, kremasta i prepuna čokoladnih M&M jaja – uskrsna torta zbog koje će vas klinci obožavati
13.04.2022.
u 06:39
Ove godine uz tradicionalne blagdanske kolače poslužite i tortu koja će zasigurno biti najljepši ukras na stolu, a fina krema od mascarponea oduševit će sve ljubitelje slatkog u obitelji.
Pogledaj originalni članak

Recept za ovu šarenu i razigranu bladansku slasticu osmislila je gastroblogerica Nina Mrvica, a u više njezinih ideja možete uživati na blogu Bake me by Nina.

Foto: Bake Me by Nina

Torta s uskrsnim jajima

Sastojci za biskvit:

240 g glatkog brašna

2 žličice praška za pecivo

prstohvat soli

220 g šećera

80 g maslaca

2 jaja (L veličina)

1,5 žličica ekstrakta vanilije

80 g kiselog vrhnja

195 ml mlijeka

Sastojci za kremu od mascarponea:

400 g mascarpone ili sirnog namaza po izboru

400 ml vrhnja za šlag

125 g šećera u prahu

1 žličica ekstrakta vanilije

80 g svježih jagoda

Dodatno:

M&M uskrsna čokoladna jaja

Foto: Bake Me by Nina

Pripremite biskvit:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pripremite dva kalupa promjera 20 centimetara. Na dno svakog kalupa postavite papir za pečenje, a rubove im namastite. Maslac rastopite na vatri i ostavite po strani da se malo prohladi. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj pomiješajte kiselo vrhnje i mlijeko. Stavite ih po strani. U posudi od električnog miksera metlicom izradite šećer, rastopljeni maslac, jaja i ekstrakt vanilije. Dodajte pola smjese mlijeka i vrhnja uz miksanje srednje jakom brzinom. Dodajte brašno i preostalo mlijeko i vrhnje. Sve povežite mikserom na laganoj brzini. Smjesu ravnomjerno podijelite u dva kalupa (oko 380 g po kalupu). Biskvite pecite 25-30 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe suha. Biskvite ostavite 10-ak minuta u kalupima, a potom ih prebacite na rešetku dok se potpuno ne ohlade.

Foto: Bake Me by Nina

Pripremite kremu od mascarponea:

U posudu stavite vrhnje za šlag. Miksajte ga jednu minutu pa dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Polako miksajte dok se šećer ne poveže s vrhnjem. Dodajte mascarpone ili sirni namaz po izboru i miksajte kremu još nekoliko minuta na najjačoj brzini. Krema vam treba biti čvrsta i svilenkasta. Jagode operite, odstranite im peteljke te ih iskidajte na manje komadiće. Stavite po strani.

Slaganje:

Na pladanj za torte postavite prvi biskvit. Stavite kremu od mascarponea pa po njoj rasporedite iskidane jagode. Preklopite s drugim biskvitom. Cijelu tortu obložite kremom. Sada složite M&M čokoladna jaja u bojama. Krenite od dna, nakon što ste napravili cijeli krug krenite s drugim redom i tako dok ne dođete do vrha torte. Od ostatka jaja napravite malu hrpicu na vrhu torte. Ohladite prije posluživanja.

Foto: Bake Me by Nina

 

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.