Nema ljepšeg i primamljivijeg ukrasa na stolu od punjenih jaja - svi ih vole i vjerojatno će planuti u minuti. Autorica ovih slasnih nadjeva je Mateja Zvirotić Andrijanić, a u jednom od njih lako ćete prepoznati Matejine slavonske korijene.
Punjena uskrsna jaja na 2 načina
1. verzija
Sastojci:
5 kuhanih jaja
2 žlice majoneze
2 žlice krem sira
1 žličica jabučnog octa
1 žličica senfa
sol, šareni papar
Priprema:
Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.
2. verzija
Sastojci:
5 kuhanih jaja
2 žlice majoneze
2 žlice ljutog ajvara
sol, papar
Priprema:
Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.