23 sata nošenja dnevno

FOTO Nosila je korzet nevjerojatnih 60 godina: U 86. ima najtanji struk na svijetu

Foto: Guinness World Records
FOTO Nosila je korzet nevjerojatnih 60 godina: U 86. ima najtanji struk na svijetu
09.08.2024.
u 13:30
Cathie već više od 20 godina drži Guinnessov svjetski rekord za najmanji struk, počevši od svoje 62. godine.
Pogledaj originalni članak

86-godišnja žena posjeduje najuži struk na svijetu zahvaljujući tome što je nosila korzet 23 sata dnevno. Iako su steznici nekada bili uobičajeni modni dodatak, danas su rijetkost zbog nelagode koju mogu izazvati. Mnoge žene koje žele postići figuru pješčanog sata sada se oslanjaju na osobne trenere ili kozmetičke zahvate kako bi došle do željenog izgleda, piše The Sun

Međutim, Cathie Jung iz SAD-a drži se tradicionalnog pristupa već više od šest desetljeća, skidajući korzet samo prilikom kupanja. Naime, Cathie već više od 20 godina drži Guinnessov svjetski rekord za najmanji struk, počevši od svoje 62. godine. Prvi put je isprobala korzet kada je imala 18 godina, a u svojim tridesetima odlučila ga je nositi stalno.

 

Njezina ljubav prema viktorijanskoj modi potaknula je želju za nošenjem korzeta. Kako bi joj odgovarala njenom jedinstvenom obliku tijela, Cathie mora nositi odjeću izrađenu po narudžbi. Objašnjavajući svoj prvi susret s korzetom, Cathie je rekla: ‘Ako želite izgledati autentično u viktorijanskoj haljini, morate nositi odgovarajuće donje rublje’. 

Istaknula je da nikada nije imala namjeru postati vlasnicom najmanjeg struka na svijetu, dodajući: ‘Kad bih trebala novi korzet, prirodno bih odabrala malo manji. Nikada mi cilj nije bio biti tanja; to se jednostavno dogodilo s vremenom’. 

VEZANI ČLANCI: 

Cathiein struk, koji je prvotno bio 66 cm, postupno se smanjio na 53 cm. Priznala je da spava u korzetu zbog praktičnosti: ‘Da sam rekla da ću ga staviti odmah ujutro, moglo bi se dogoditi da ga ne stavim do 5 popodne’. 

Cathie ne slijedi određenu dijetu ili rutinu kako bi održala svoju vitku figuru, već izbjegava hranu koja izaziva nadutost. Iako korzet nije utjecao na njezino zdravlje, priznaje da ‘pomiče organe na malo drugačija mjesta’. 

Njezin suprug, ortopedski kirurg, godinama ju je pažljivo nadzirao kako bi se uvjerio da njezino tijelo ostaje zdravo. ‘Uvijek bi mi govorio da to što radim svom tijelu nije baš zdravo’, rekla je Cathie. A, glasnogovornik Guinnessove knjige rekorda izjavio je da je Cathie ‘jedna od naših najpoznatijih rekorderki svih vremena’. 

Liječnici su upozorili na rizike povezane s nošenjem steznika. Stručnjaci s MyMed.com savjetuju oprez pri treniranju struka, naglašavajući da preveliki pritisak na središnji dio tijela može ograničiti dotok krvi do organa, što može biti vrlo opasno.

Hrvat iz Kanade oborio svjetski rekord: Na jet-ski pričvrstio ogromnu hrvatsku zastavu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.