novo otkriće

Novi korak u mršavljenju: Uskoro će tableta zamijeniti vježbanje?

Foto: Thinkstock
Novi korak u mršavljenju: Uskoro će tableta zamijeniti vježbanje?
13.10.2015.
u 07:00
Znanstvenici dugo vremena sumnjaju da se tijekom vježbanja događa cijela serija promjena u mišićima, ali sada po prvi put je definirano o čemu je riječ
Pogledaj originalni članak

Čini se da smo na pragu novih spoznaja kada je riječ o mršavljenju.

Znanstvenici sa sveučilišta u Sydneyu i sa Sveučilišta u Kopenhagenu imaju, čini se, spasonosno rješenje za sve one koji se muče s neželjenim kilogramima. Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Cell Metabolism otkrili su da se tijekom vježbanja u našim mišićima događa oko tisuću molekularnih promjena, a znanstvenici su ih sada uspjeli identificirati te bi uskoro mogli kreirati pilulu koja može replicirati te promjene. 

Može se zaključiti da bi to značilo da tableta može zamijeniti vježbanje, a to je posebice privlačno onima koji se, osim s viškom kilograma, bore i s nekim zdravstvenim problemima koji im onemogućuju vježbanje. 

– Znanstvenici dugo vremena sumnjaju da se tijekom vježbanja događa cijela serija promjena u mišićima, ali sada je po prvi put mapirano o čemu je riječ – rekao je jedan od voditelja studije Nolan Hoffman.

Potrebna su daljnja istraživanja i vjeruje se da će biti potrebno oko deset godina da ovakav proizvod ugleda svjetlo dana. 

>> 4 načina da jedete više, a istovremeno mršavite. Utopija? Ma ne...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Pacov
Pacov
09:33 14.10.2015.

Pit ces tablete i mrsavit i kad prestanes sa njima samo dobit sve to kaj si smrsavio samo i plus 10 kg jos :) A ovo vec postoji u obliku steroida u pilulama

Avatar future Gohan
future Gohan
09:51 14.10.2015.

Ovakve gluposti po medijima jedno 10 godina čitam.. pa debeljuce uporno čekaju da izađe na tržisšte i piju hektolitre čangašlanga, neke su pomrle dok čekaju... hočete li kad dat dati tu magičnu pilulu? Ha?

AA
aaaa11
10:13 14.10.2015.

ajde hvala bogu da su napokon izmislili... blazeni znanstvenici. jedino me sad cijena jos interesira