Gen z

Novi ljetni trend 'izgoreni chic' preplavio je TikTok: Nose se i umjetni tragovi od kupaćeg

Foto: TikTok
Novi ljetni trend 'izgoreni chic' preplavio je TikTok: Nose se i umjetni tragovi od kupaćeg
09.08.2024.
u 16:30
Stil je prepoznatljiv izgled pop zvijezde Sabrine Carpenter, koja je poznata po svojim ružičastim obrazima nalik lutki, dok su Emily Ratajkowski i Hailey Bieber - čiji je kozmetički brend Rhode lansirao liniju rumenila, od kojih su neka žarke nijanse koraljne boje - također pridružile trendu "sunburnt makeup".
Pogledaj originalni članak

Rachel Carlisle, influencerica koja ima preko 72.000 pratitelja na TikToku, izazvala je bijes svojom rutinom nanošenja rumenila, koja uključuje nanošenje pigmentiranog crvenog rumenila na obraze, nos i čelo prije nanošenja podloge, kako bi izgledala pomalo izgoreno od sunca. Neki gledatelji nazvali su njezinu tehniku "sljepoćom rumenila", "ludom" ili "previše crvenom", govoreći da bi, ako bi vidjeli prijateljicu s toliko rumenila, pomislili da je “izgorila na suncu".

 

@rachelmadisoncarlisle Maybe i should show my makeup from end to beginning #makeup #makeuplook #makeuptutorial ♬ Orgasmic - WonkyWilla

 

Trend je sigurniji način za postizanje preplanulog looka bez štetnih sunčevih zraka, unatoč nedavnom porastu popularnosti solarija. "Najdraži način da izgledam preplanulo, a da ne oštetim kožu," napisala je korisnica TikToka Kim Lloyd u nedavnom videu.

VEZANI ČLANCI: 

Zapravo, neki make-up gurui poput influencerica Isabell Rose i Tabithe Swatosh stvorili su lažni preplanuli - ili, u ovom slučaju, izgorjeli look -  oko očiju, pa čak i na dekolteu, imitirajući izgled linija od sunčanih naočala, nakita i kupaćih kostima. Naravno, takvo ekstremno nanošenje rumenila nije potrebno za praćenje trenda - samo nanesite jako pigmentirano rumenilo na jagodice - ali možda će trebati malo eksperimentiranja da se usavrši rutina.

"Moj savjet: uvijek možete početi s manje i vidjeti kako vam odgovara. I možete graditi look," rekla je Bieber za Byrdie. "To je ono što je tako lijepo kod ovih rumenila, vrlo su prilagodljiva. Možete početi s samo malo boje na obrazima, a zatim je pojačati ako želite. Počnite polako. Vidite što vam odgovara." Trenutna pomama za rumenilom razlikuje se od brončanog, konturiranog izgleda iz 2010-ih, kada je rumenilo bilo gotovo zanemareno. Ali sada, s porastom drugih trendova poput "boyfriend blush", "sunset blush" i "cold girl makeup", rumenilo je postalo neophodno u svakoj torbici za šminku. "Mislim da se ljudi sada jednostavno zabavljaju," rekla je Stephanie Peng, autorica newslettera Beauty Unhyped, za Vox, prenosi NY Post.

VEZANI ČLANCI: 

Iako je moguće da bi ‘bum’ rumenila mogao splasnuti u nadolazećim sezonama, stručnjaci vjeruju da će trenutna opsesija maksimalizmom samo poticati ovaj trend. "Mislim da će odvažno rumenilo ostati još neko vrijeme," predviđa MacKenzi Nelson, umjetnička direktorica u Helen + Gertrude, rekavši za Vox da se "žene zaista zabavljaju" s ovim proizvodom.

Kada treba baciti proizvode za šminkanje?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.