U jesensko vrijeme buče su najhranjivije te imaju najintenzivniji okus. U svojim receptima najčešće biram butternut buču, čiji oblik podsjeća na glazbalo te sadrži vrlo visoki udio omega 3 masti. Spoj lješnjaka, chia sjemenki i bučinog ulja sa slatkom bučom nutritivno je savršena kombinacija – jelo nakon kojeg ćete se osjećati poletno i razigrano kao jesensko lišće, obećava Ana Grgić Tomić, chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko.
Salata s bučom i kozjom skutom
Sastojci:
300 g butternut buče
100 g kozje skute
20 g lješnjaka (prženih, mljevenih)
10 g chia sjemenki
1-2 dl bučina ulja
Priprema:
Buču ogulite i narežite na štapiće, blanširajte ih na pari 10-15 minuta da omekšaju. Zatim ih prepecite na grillu ili na grill tavi par minuta da se "meso" buče zapeče i dobije lijepu boju. Posolite i popaprite po želji. Sa strane napravite dressing od lješnjaka, chia sjemenki te bučinog ulja. Sve zajedno promiješajte i dodajte narezanu skutu.