Mljac!

Obožavana buffalo krilca zamijenite ovim receptom – iznenadit će vas što sve možete s glavicom cvjetače!

Obožavana buffalo krilca zamijenite ovim receptom – iznenadit će vas što sve možete s glavicom cvjetače!
25.11.2022.
u 06:00
Drevno mediteransko povrće s bijelom “glavom” obavijenom zelenim listovima zaslužuje posebnu pozornost na jelovniku! Cvjetača prija na raznovrsne načine, sirova ili blanširana u salati ili s umacima, marinirana, u juhi ili ukiseljena, a mi vam predlažemo recept kojem nećete moći odoljeti.
Pogledaj originalni članak

Ovaj recept je vegetarijanski odgovor na omiljena ljuta pileća krilca. Savršeno karamelizirani cvjetovi karfiola prvi će nestati s pladnja kad ih poslužite gostima.

Buffalo cvjetača

Sastojci:

1 mala glavica cvjetače, narezana na cvjetne glavice 

70 g brašna od slanutka, dodatno po potrebi

80 ml vode

15 g maslaca

1 češanj češnjaka

120 ml čili umaka

1 žličica sojinog umaka

2 žlice javorovog sirupa

prstohvat soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C i podložite pladanj papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno s prstohvatom soli. Postupno dodajte vodu kako biste dobili gusto tijesto slično onom za palačinke. Stavite cvjetaču u smjesu i ravnomjerno je obložite. Poslažite cvjetiće u jednom sloju na pripremljeni lim. Pecite u pećnici 15 minuta prije nego ih okrenete i pečete još 10 minuta ili dok ne postignete uravnoteženo zlatnu boju. Dok se cvjetača peče, polako rastopite maslac u lončiću. Sad dodajte češnjak, čili umak, umak od soje i javorov sirup te promiješajte da se sve poveže. Stavite u veliku zdjelu pa dodajte pečenu cvjetaču. Dobro obložite cvjetaču u tom umaku, vratite u pećnicu još desetak minuta, odnosno dok se sve lijepo zapeče. Poslužite odmah s umakom po želji i/ili rezanim svježim povrćem, poput celera i mrkve.

Foto: Shutterstock

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.