Ostaci kruha dio su svakog kućanstva i kuhinje, ali su jedna od namirnica koja na svjetskoj razini najčešće završi kao otpad. Osim što se kruh može prenamijeniti u krušne mrvice koje imaju raznovrsnu primjenu (pohung, hrskave aromatične mrvice kao korica za meso ili hrskavi dodatak tjestenini...), kruh može biti odlična podloga za razna ukusna jela.
Veličanstvena korica kruha
Sastojci:
200 g korice kruha
200 g speculas keksa ili bilo kojeg drugog
15 g šećera
3 jaja
150 g čokolade
300 ml vrhnja
70 ml Marsale ili drugog alkohola
16 g praška za pecivo
80 g miješanih orašastih plodova (ovisno što imamo)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pomiješajte šećer i jaja dok se ne spoje u jednoličnu smjesu. Dodajte vrhnje i Marsalu. Umiješate mrvice od korice kruha, kekse, čokoladu, prašak za pecivo i orašaste plodove. Dobro promiješajte da se sjedini. Izlijte u namašćeni kalup za torte. Pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista iz kolača. Poslužite toplo ili hladno.
Napomena: Umjesto kalupa za torte možete koristiti kalupe za mini muffine i dobit ćete ukusan desert u jednom zalogaju.