Mljac

Obožavate skidati sol sa slanaca? Ovi nestaju tako brzo da ćete se rado odreći svoje najslađe navike!

Foto: Marija Herjavić Jerkić
Obožavate skidati sol sa slanaca? Ovi nestaju tako brzo da ćete se rado odreći svoje najslađe navike!
07.03.2022.
u 10:06
Autorica recepta kaže da su fini poput onih iz pekarnice, a mi tvrdimo – stoput su bolji! Priprema je jednostavna, a o tome koliko će biti dugački odlučujete sami.
Pogledaj originalni članak

Omiljene slance možete puniti sirom, šunkom ili nekim drugim punjenjem po želji. Mi najviše volimo prazne jer tako mora biti. Recept smo posudili s Instagram profila blogerice Marije Herjavić Jerkić.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Domaći slanci

Za tijesto:

0,5 kg glatkog brašna

10 g suhog kvasca

300 ml mlijeka

malo šećera

malo soli

50 ml ulja

1 žlica octa

malo mlijeka za premaz

Preljev od soli:

2 žlice brašna

1 žlica kukuruznog škroba

1 žlica soli

malo vode, da se sve poveže u gustu smjesu

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:

Sve sastojke za tijesto ubacite u zdjelu, umijesite i pustite da se jednom digne. Podijelite na 8 ili 16 komada (8 je za velike, 16 za male), lagano razvaljajte (kao tortilju), po želji napunite, čvrsto zarolajte i slažite na masni papir. Pustite da se dignu dok se pećnica ne ugrije na 180 stupnjeva, premažite ih mlijekom i stavite peći. Nakon 10 minuta prošarajte ih preljevom od soli za koji samo treba promiješati sve sastojke. Pecite još dvadesetak minuta dok ne porumene

Tijesto možete umijesiti i uvečer, nauljiti da se ne osuši, pokriti i ostaviti preko noći u hladnjaku. Ujutro samo formirajte slance i nastaviti sve prema uputama.

VAŽNO: Slanci će poprilično narasti pa ako ih želite odvojene, ostavite dovoljan razmak između njih.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.