Fino i praktično

Jeste li za fini pileći paprikaš s krumpirima? Ostat će vam i za sutra kad će vjerojatno biti još ukusniji!

Marija Herjavić Jerkić
13.02.2022.
u 07:46

Ako niste od krumpira, možete paprikaš obogatiti noklicama od brašna, a navedene količine predviđene su za veći lonac pa imate ručak za dva dana. Baš kao što smo i napisali - fino i praktično!

I opet jedan stvarno dobar recept naše Marije Herjavić Jerkić. Ona ga je pripremala u express loncu - postupak je još brži, što vam može biti od koristi ako ćete jelo pripremati uspred tjedna kad i nemate previše vremena za kuhanje.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Pileći paprikaš s krumpirima

Sastojci:
1 pile, rastrančirano, hrbat sačuvajte za juhu
1 l pilećeg temeljca, može i povrtni
2 veće glavice crvenog luka
nekoliko mrkva
nekoliko krumpira
češanj-dva češnjaka
kiselo vrhnje
kukuruzni škrob
začini (aromatizirana sol s korjenastim povrćem, papar, puno mljevene slatke crvene paprike, peršin)

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Priprema:
Pile izrežite na komade, zajedno s kostima, začinite dobro sa solju i slatkom paprikom. Prepržite meso sa svih strana u nauljenom loncu gdje će se kuhati jelo, pa izvadite meso. Na to ubacite dobro usitnjeni luk (najbolje ga je usitniti u blenderu, tako će se lijepo raskuhati), mrkvu narezanu na kockice i protisnuti češnjak, posolite i pirjajte dok ima tekućine i dok ne omekša. Podlijte malo s temeljcem, može i vrućom vodom i kuhajte dok mrkva malo ne omekani. U lonac vratite meso i tekućinu koju je ispustilo i opet kuhajte otprilike onoliko koliko i luk i mrkvu. Po potrebi dodajte tekućine da prekrije sve, ali minimalno. U punu čašicu kiselog vrhnja dodajte aromatiziranu sol, papar i puno slatke paprike, pa zajedno s lovorom i krumpirima dodajte u lonac, promiješajte i kuhajte dok su krumpiri skoro pa kuhani. Na kraju po potrebi zgusnite s kukuruznim škrobom razmućenim u malo vode. Svakako u razmućeni škrob prije nego se doda u lonac dodajte malo juhe iz lonca da se ugrije. Količinu odmjerite prema tome koliko gusti paprikaš želite. Umjesto škroba, možete dobro ispasirati i koji komadić krumpira da zgusne jelo. Na kraju dodajte sjeckani svježi peršin.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Komentara 1

BO
bolnaistina
16:44 13.02.2022.

Ne bih hvala. Kocku koristiti kao temeljac, kao temeljac koristim pileću juhu, krompirkao ovaj,hvala bolje na male kocke, mrkva na kockice, hvala, bolje na tanke listiće ili rendana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije