Restoran Sokol odmah je na ulazu iza ninskih bedema, tik iza mosta. I nije samo prvi na ulazu...
– Moj djed je još prije pedesetak godina otvorio restoran, tradicija je jedan od naših aduta. I danas nam dolaze gosti koji su kod nas jeli još kad su bili jako mladi. To nam predstavlja veliko zadovoljstvo. A gostima prepuštamo da ocijene kvalitetu – skromno kaže Ana Tartaro, vlasnica ovog restorana koji uz ribu, tjesteninu i meso, s ponosom kao predjelo poslužuje poznati ninski specijalitet, ninsku buđolu - šokol. Probali smo i uživali u svakom zalogaju.
U ovom restoranu gotovo sve se sprema na tradicionalni ninski način uz obiteljski odabir umaka, začina...
– Djed je nekada imao mesnicu i mi znamo što je meso – rekla nam je Ana, nakon što smo pojeli srednje pečeni steak. Pun želudac – 65 dag za 120 kuna u centru Nina, što nije previsoka cijena, a slično je i s ribljom platom: kilogram ribe za 250 kuna. U špici sezone u Ninu se pred restoranom gotovo uvijek čeka u redu. No nervoze nema, konobari su, uvjerili smo se, ugodni i strpljivi, a sve je začinjeno i vrhunskim ugođajem u restoranu s velikim vrtom natkrivenim vinovom lozom.
– Pojeo sam tjesteninu s umakom i jako sam zadovoljan – rekao nam je Poljak Wojciech, koji je uživao stol do našeg.