Brzo i fino

Odličan ručak za tople dane: Donosimo recept za cezar salatu od svega nekoliko ukusnih sastojaka

Foto: Unsplash
Odličan ručak za tople dane: Donosimo recept za cezar salatu od svega nekoliko ukusnih sastojaka
06.07.2020.
u 07:00
Potrebno sam je samo par sastojaka.
Pogledaj originalni članak

Salate su odličan ručak ili večera tijekom ljeta, brze su i jednostavne za pripremiti, imaju bezbroj verzija, a vrlo lako ih možete spremiti u posudu i ponijeti sa sobom na posao, izlet ili plažu. 

Ovog vikenda uživajte u laganom ručku - cezar salati, a evo i recepta kako ju pripremiti.

Sastojci:
1 ciabatta pecivo, srednje veličine (ili 4 šnite bijelog kruha)
3 žlice maslinovog ulja
2 filea pilećih prsa (bez kože i kostiju)
1 zelena salata

Za dresing:
1 režanj češnjaka
2 inćuna
Malo parmezana
5 žlica majoneze
1 žlica octa

Djevojke testiraju partnere: “Mogao si biti bolji prema meni danas...” Reakcije su urnebesne! 

Priprema:
Zagrijte pećnicu na otprilike 180°C - 200°C . Kruh ili ciabatta pecivo izrežite na male kockice, stavite na papir za pečenje i dodajte 2 žlice maslinovog ulja. Utrljajte ulje rukama i dodajte malo soli. Pecite 8 - 10 minuta, a nekoliko puta okrenite krutone dok ne poprime zlatno - smeđu boju sa svih strana.

Uzmite pileća prsa i namažite ih žlicom maslinovog ulja. Ispecite ih na tavi, piše BBC Good Food.

Češnjak i inćune usitnite skroz u jednu zdjelicu, dodajte parmezan, majonezu i ocat. 

Posložite salatu u zdjelu, dodajte piletinu i krutone. Sve prelijte dresingom i posipajte s malo parmezana.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.